Zondag 22 november 2020 15.00 uur

Haagse componisten presenteren nieuw werk. Met Alfian Emir Adytia, Bart Berman, Albert Brussee, Rixt van der Kooij, Marie Anne de Rooij, Erica Roozendaal en Peter Visser.

a Erica Roozendaal

Erica Roozendaal, accordeoniste, één van de Haagse componisten

Toegang: vrijwillige bijdrage


De afdeling Muziek van de Haagse Kunstkring telt een aantal uitvoerende musici die ook zelf muziek schrijven. Graag wijden wij daarom een speciaal concert aan deze componisten uit eigen Kring. Sommigen hebben al laten weten dat ze werk spelen dat nog niet eerder in het openbaar te horen was. Een extra uitdaging om te komen luisteren.

Programma

Albert Brussee: 3 volksliedbewerkingen
- Improvisatie over Peruaanse volksmelodieën
- Roemeense volksmelodie
- Armenia – Suite of popular Armenian tunes
De eerste twee stukken zijn co-producties met Max Prick van Wely, het laatste is van Albert alleen.

 

Peter Visser gaat een stuk laten horen voor viool en piano, met zijn vrouw Christine op viool, Hij heeft dat onder pseudoniem geschreven nl.:
"Suite de Danses" voor viool en piano van Pierre Bélier (1803-1889), pseudoniem van Peter Visser geb. 1939). De muziek is ook geschreven volgens de muzikale vocabulaire van die tijd.

Alfian Emir Adytia
- Lament III (2020)
- Solo Cello Pieces (2020)

Rixt van der Kooij
Tijdens de corona lockdown in het voorjaar van 2020 componeerde Rixt van der Kooij 24 liederen. Als basis nam zij teksten van rouwadvertenties die zij gedurende een periode van jaren uit de NRC had geknipt. De cyclus ‘Troost’ is gemaakt vanuit het standpunt van diegene die gaat overlijden. De cyclus ‘Rouw’ is vanuit de beleving van een nabestaande. Een selectie hieruit wordt uitgevoerd door Franciska Dukel, mezzosopraan en Rixt van der Kooij, piano.

Marie Anne de Rooij
Liederen op teksten van Pablo Neruda, Jana Beranová en Gonda de Bles.