Zaterdag 13 maart 2021 20.00 uur

Concert door het Vito Fiume Trio: Vito Fiume, gitaar; Vasilis Gkagkavouzis, contrabas; Dimitris Koutantos, slagwerk.
a Vasilis Gkagkavouzis

Vasilis Gkagkavouzis

Toegang leden Haagse Kunstkring en Ooievaarspashouders € 10; overigen € 20. Reserveren: tel. 070-3647585 tijdens openingstijden van de galerie (woensdag-vrijdag 12-17 uur; zaterdag-zondag 13-17 uur).


Vito Fiume voltooide in Italië de studie jazzgitaar aan het Nino Rota Conservatorium. Daarna kwam hij naar Nederland en studeerde bij grote Amerikaanse jazzmusici als Barry Harris, Pasquale Grasso en Peter Bernstein. Zijn inspiratiebronnen zijn de grote meesters van de bebop: Charlie Parker, Bud Powell, René Thomas en Jimmy Raney. Tegenwoordig geeft hij ook les in jazzgitaar.

Vasilis Gkagkavouzis, van Griekse komaf, begon met de elektrische bas, maar stapte al snel over op contrabas. Hij studeerde af bij de jazzafdeling van het Prins Claus Conservatorium in Groningen en volgt op het ogenblik de masteropleiding aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag.

Ook Dimitris Koutantos is van Griekse komaf. Hij verdiepte zich in de studie van de jazztraditie onder leiding van Alex Drakos Ktistakis. Hij nam deel aan de "Big Drum Bonanza", een zomerkamp slagwerk in Los Angeles, waar hij les kreeg van wereldberoemde slagwerkers als Thomas Lang, Gergo Borlai en Chris Coleman. In 2015 ging hij jazzslagwerk studeren aan het Koninklijk Conservatorium bij Stefan Kruger, Felix Schlarmann en Eric Ineke. Hij werkt nu aan zijn master.