Vrijdag 1 t/m zondag 3 oktober 2021
Uitvoering van de sprookjesopera 'Het zwanenkind', gecomponeerd door Rixt van der Kooij.

Zwanen ei heraut

(ontwerp: Coccie van Duyn)


Vrijdag 1 oktober 16.00 uur première
Zaterdag 2 oktober 11.00 uur en 15.00 uur
Zondag 3 oktober 11.00 uur en 15.00 uur
Toegang € 20,- / Ooievaarspashouders en kinderen €10,-

N.B. Reserveringsinformatie volgt later.

 
In 2021 bestaat de Haagse Kunstkring 130 jaar. Om dit te vieren schreef de pianiste Rixt van der Kooij de sprookjesopera ‘Het zwanenkind’, geschikt voor het hele gezin.

Inhoud
De koningin wil graag een kindje en vraagt de goede fee Agatha om hulp. Agatha is liever lui dan moe, maar helpt uiteindelijk toch. De koningin moet zes maanden lang een zwanenei bij zich dragen in een doek. De koning gelooft er niet in. Hij vindt het allemaal maar niks. Er wordt inderdaad een prinses geboren, maar als ze achttien jaar wordt, verandert ze voor de helft in een zwaan. Haar ouders houden haar binnen om haar te beschermen tegen de spot van de mensen. De prinses kan niet meer tegen de eenzaamheid en het opgesloten zijn. Op een dag is ze verdwenen.  Ze is met de wilde zwanen mee gegaan. De koning en de koningin zijn heel verdrietig. Ze vragen Agatha om hulp en die zegt dat alles vanzelf goed komt. Een prins uit een naburig land gaat op zoek naar de zwanenprinses. Maar hoe weet hij wie van alle zwanen in het land nu juist de prinses is?
Een heraut kondigt elke nieuwe akte aan en sluit de opera ook af. Hij is het anker in de voorstelling.

De uitvoerenden zijn vijf jonge zangers die geselecteerd zijn uit de masterclasses JongVocaal die de afgelopen jaren in de Haagse Kunstkring zijn gehouden. Ze worden geregisseerd door Erik Slik. Tobias Borsboom zal de uitvoeringen op de piano begeleiden. Leden van de Haagse Kunstkring maken de kostuums en de decors.

Tussen de voorstellingen door kan de begeleidende tentoonstelling door beeldend kunstenaars rondom het thema ‘Het zwanenkind’ worden bekeken.