Vrijdag 2 december 2022 19.00-22.15 uur

Masterclass voor jonge professionele zangers en pianisten door Noa Frenkel, alt, en Rixt van der Kooij, piano.

a Rixt van der Kooij foto Till Schmitz

Noa Frenkel foto

Sinds 2016 organiseert Rixt van der Kooij ieder najaar masterclasses zang en piano in de Haagse Kunstkring. Jonge professionele zangers krijgen aanwijzingen op het gebied van stijl, taal en techniek en doen podiumervaring op. Drie duo’s, steeds een zanger met begeleider aan de piano, presenteren zich. De docenten zijn Noa Frenkel, alt, en Rixt van der Kooij, piano.

Toegang € 10. Kaarten

Studenten toegang vrij. Reserveren gewenst: 070-3647585 (woensdag-vrijdag 12-17 uur; zaterdag en zondag 13-17 uur).

De masterclass is live te volgen via streaming deze link

Voor een korte impressie van de laatste masterclass klik op deze link

 

Noa Frenkel is een veelzijdig zangeres en heeft affiniteit met veel muziekstijlen. Haar repertoire omvat werk vanaf de Renaissance tot hedendaagse muziek. Vooral deze twee uitersten hebben haar voorkeur.

Ze zong in opera’s als Nono’s Al Gran Sole Carico D’Amore , opera’s van Chaya Czernowin en Stockhausen’s Sontag aus Licht. Ze trad op met barokensembles als Les Arts Florissants, het Elyma Ensemble, Combattimento Amsterdam en het Utrecht Baroque Consort. Ze was medeoprichter van het Kassiopeia kwintet dat madrigalen zingt. Ze namen alle zes madrigalen van Carlo Gesualdo op. Deze cd’s zijn breeduit geprezen door de internationale muziekpers.

Noa Frenkel wordt bewonderd om haar interpretaties van hedendaagse muziek. Zij treedt daarmee regelmatig voor het voetlicht op belangrijke festivals met bv. het Ensemble Modern uit Frankfurt, het Schönberg Ensemble uit Amsterdam en andere. Sinds 2017 geeft zij zangles in oude muziek aan het Koninklijke Conservatorium in Den Haag.

Rixt van der Kooij kreeg pianoles van Maria Stroo en studeerde onder leiding van Else Krijgsman aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Les in duospel volgde ze bij Tan Crone. Aan het Rotterdams Conservatorium behaalde ze de Aantekening Begeleiden en de Aantekening Kamermuziek. Als pianiste is zij gespecialiseerd in liedbegeleiding.