Donderdag 15 december 2022, 20.00 uur

A young capital 15 12 22

 

YOUNG CAPITAL is een concertserie van de Haagse Kunskring waarin studenten van het conservatorium de kans krijgen zichzelf te presenteren en waar de luisteraar de kans krijgt de muziek van de nieuwste generatie musici te ervaren. 15 december is het eerste concert van dit seizoen, met het duo Kaat Vanhaverbeke (accordeon) en Marjolein Spruit (viool). 

DUO VANHAVERBEKE/SPRUIT, 'Panorama'

Een paar maanden geleden hebben we elkaar leren kennen tijdens onze studie aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. We hadden meteen een bijzondere muzikale klik, door de bewondering voor elkaars muzikale belevingen zijn we geïnspireerd om samen te musiceren. Met een frisse blik willen wij nieuw en onbekend repertoire laten horen. De rijke klankwereld van de accordeon met viool willen wij ontdekken samen met ons publiek. De muziek die we hebben gekozen voor dit programma is poëtisch en schilderachtig - we brengen u langs verschillende landschappen en stemmingen, dicht bij huis of net iets verder.

Kaat Vanhaverbeke (2000) is een accordeoniste uit België. In 2020 behaalde ze haar bachelordiploma aan de LUCA School of Arts in Leuven, waarna ze naar Den Haag trok om te studeren bij An Raskin. Naast haar werk als soliste, artistic researcher en in theater, is ze momenteel betrokken bij verschillende ensembles. Met het Spaceship Ensemble rondde ze in september 2022 een artistieke residentie bij Gaudeamus af. Daarnaast is ze componiste.

Marjolein Spruit (1996) begon met vioollessen op vierjarige leeftijd bij vioolpedagoge Coosje Wijzenbeek. In 2019 is zij afgestudeerd aan het koninklijk conservatorium in Den Haag waar zij studeerde bij Jaring Walta. Daarna vervolgde zij haar studie aan het koninklijk conservatorium in Brussel bij Philippe Graffin. Marjolein Spruit won met het Zèta Trio de grote kamermuziekprijs en werd uitgenodigd om deel te nemen aan sessies van de European Chamber Music Academy. Ze speelt met regelmaat in orkesten zoals het Radio Filharmonisch Orkest en het Doelenensemble en heeft een eigen lespraktijk. Op dit moment studeert zij bij Lisa Jacobs.

 

Toegang: €15 , leden en studenten €10,-

Bestel uw kaarten via de ticketshop: www.ticketkantoor.nl/shop/youngcapital