Vrijdag 10 februari 2023 19.00-22.15 uur

Masterclass voor jonge professionele zangers en pianisten door Carina Vinke, alt, en Rixt van der Kooij, piano.

A JongVocaal shutterstock 1594170157

Sinds 2016 organiseert Rixt van der Kooij ieder najaar masterclasses zang en piano in de Haagse Kunstkring. Jonge professionele zangers krijgen aanwijzingen op het gebied van stijl, taal en techniek en doen podiumervaring op. Drie duo’s, steeds een zanger met begeleider aan de piano, presenteren zich. De docenten zijn Carina Vinke, alt, en Rixt van der Kooij, piano.

De alt Carina Vinke wordt geprezen om de opvallende donkere kwaliteit van haar stem en haar dramatische talent. Ze zingt opera, oratoria, liederen en hedendaagse muziek. Zij volgde masterclasses bij Christa Ludwig, studeerde bij Jard van Nes en zij liet zich coachen door Teresa Berganza.


Rixt van der Kooij kreeg pianoles van Maria Stroo en studeerde onder leiding van Else Krijgsman aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Les in duospel volgde ze bij Tan Crone. Aan het Rotterdams Conservatorium behaalde ze de Aantekening Begeleiden en de Aantekening Kamermuziek. Als pianiste is zij gespecialiseerd in liedbegeleiding.

 


Toegang € 10. Koop uw kaarten

Studenten toegang vrij. Voor hen is reserveren gewenst: 070-3647585 (woensdag-vrijdag 12-17 uur; zaterdag en zondag 13-17 uur).

De masterclass is live te volgen via streaming deze link

Hier vind je de teaser van de afgelopen editie link