Diversen

Tenzij anders vermeld, vinden alle vermelde activiteiten plaats in het gebouw van de Haagse Kunstkring aan de Denneweg 64 in Den Haag.

Juli-augustus 2020

Is het een kunstzinnige zomerbezigheid? Een workshop hout bewerken? Een ludiek kunstenaarsproject? Het lijkt van alles een beetje, de activiteit die deze zomer in de tuin van de Haagse Kunstkring plaatsvindt.

a Tuinschaak 1 

Maandag 17, 24 en 31 augustus 2020

Wie doet er mee om samen een inspirerend essay over stress en vrijheid te lezen? Het is een tekst die alles te maken heeft met de huidige maatschappelijke situatie rond het coronavirus. Hoe leven we in een wereld van gevoelens van angst, onzekerheid, machteloosheid en van de druk van externe maatregelen zoals de lockdown, anderhalvemetersamenleving, noodverordeningen enz.? Wat valt er te zeggen over en te begrijpen van de stress en vrijheid die hiermee samenhangen?

De tekst "Stress en Vrijheid" (2011) van Peter Sloterdijk is een bron van onverwachte visies op de huidige tijd. Philo Gruisen vertaalde deze tekst, die voor iedere ontwikkelde, niet-filosofisch ingewijde lezer geschikt is.

Donderdag 3 september 2020

De Haagse Leeskring 1, één van de twee leesclubs van de Haagse Kunstkring, bespreekt de roman 'Kentering van een huwelijk' van Sándor Márai

a Boek Sandor Marai