31 augustus t/m 25 september 2022

Werk van Yuechun Lin en Enny Kleikamp-van Leeuwen (Bovenzaal)

Opening: zaterdag 3 september 16.00 uur
De kunstenaar vertelt: zondag 11 september 16.00 uur

aa Afbeelding

Yuechun Lin is een Chinese kunstenaar. Zijn werk varieert van Chinese landschapsschilderkunst tot de kunstzinnige marmertechniek (LiuShaJian). Yuechun studeerde Chinese schilderkunst aan de National Academy of Painting of China. In 2012 is hij begonnen met het nieuw leven inblazen en ontwikkelen van een oude Chinese kunsttechniek: LiuShaJian. Deze techniek gaat terug tot de 8e eeuw na Christus, maar ging daarna verloren. Yuechun heeft zich ingespannen om een manier te vinden om deze techniek weer te gebruiken.

Zijn werk combineert prachtige patronen op duurzaam handgeschept papier, waarbij hij lijmen en pigmenten gebruikt. De grondstoffen voor het papier kunnen bamboe, linnen, moerbeiboom en andere snelgroeiende planten zijn.

Enny Kleikamp-van Leeuwen is een Haagse kunstenaar die zich vooral bezighoudt met het afbeelden van de natuur. Dit is ook de gemeenschappelijke factor in het werk van deze beide kunstenaars. Omdat het werk van Yuechun Lin zo specifiek is heeft Enny Kleikamp bij deze expositie geprobeerd hierop inhoudelijk en visueel aan te sluiten.