30 november t/m 26 december 2022

Tentoonstelling van: Wim Bettenhausen (etsen / aquatint) , Hans Kouwenhoven (fotografie), Coby Pronk (tekeningen), Eelco van der Waals (tekeningen / droge naald). Albert Vogelzaal. Met extra progammering: een opening, een tweegesprek en diverse lezingen door o.a. Jan Pronk (voormalig Minister van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking) en Ariejan Kortweg (voormalig parlementair redacteur Volkskrant).
Kijken naar het Binnenhof poster def

Terwijl het Binnenhof de komende jaren ingrijpend wordt verbouwd, gerestaureerd en inwendig gemoderniseerd staat het van 30 november t/m 26 december 2022 centraal in de Haagse Kunstkring bij de manifestatie ‘Kijken naar het Binnenhof’.
In de Albert Vogelzaal van de Haagse Kunstkring laten Wim Bettenhausen, Hans Kouwenhoven, Coby Pronk en Eelco van der Waals de hele decembermaand het Binnenhof door hun ogen zien, dat we allemaal kennen als het begin en het hart van Den Haag en als het politieke en bestuurlijke centrum van ons land. In etsen, schetsen, foto’s, tekeningen, teksten, gedichten, herinneringen en beschouwingen passeert het Binnenhof een maand lang de revue.

Parallel aan de tentoonstelling is er in drie weekenden een inhoudelijk programma met sprekers over aan het Binnenhof gerelateerde onderwerpen: tijdens de opening, een tweegesprek en drie lezingen. Lees er hier meer over.

Opening: 3 december, 15.00 uur
Door Ariejan Korteweg (voormalig parlementair redacteur van de Volkskrant).

Lezing : zaterdag 10 december, 15.00 uur
‘De verbeelding aan de macht’ door Jan Pronk (voormalig Minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking en voormalig PvdA-politicus).

Tweegesprek: zondag 11 december, 15.00 uur
‘Beeld rond het Binnenhof’ door Hans Kouwenhoven (voormalig voorzitter van de Zilveren Camera). Hij gaat in gesprek met Bart Maat (fotograaf en bekend van de ‘functie elders’ foto van Kajsa Ollongren).

Lezing : zaterdag 17 december, 15.00 uur
‘De (on)zichtbare Kamer’ door Diederik Smit (historicus en gepromoveerd op ‘Het belang van het Binnenhof’.
Lezing : zondag 18 december, 15.00 uur: ‘De Kunstcollectie van de Kamer / kunst op het Binnenhof’ door Hasna Bajraktarevic (beheerder kunstcollectie Tweede kamer).

Praktische informatie
Wilt u een van deze bijeenkomsten bijwonen? Graag verzoeken wij u dan om u aan te melden per e-mail via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Onder vermelding van datum en spreker.

Het aantal zitplaatsen is beperkt. Verwerking op volgorde van binnenkomst.
Toegang opening en bijeenkomsten: vrij.
Openingstijden galerie: woe. t/m vrij. 12.00 - 17.00 uur / zat. en zon. 13.00 - 17.00 uur.

Lees hier meer over de tentoonstelling en de lezingen.