30 november t/m 26 december2022

Van 30 november tot en met 26 december is in de Lange Zaal de tentoonstelling
‘Vieren’ te zien. Een expositie met schilderijen, aquarellen, linodrukken en ruimtelijk werk
van Pat Houkes, Cindy ’t Hart, Marieke Wouters en Anne-Tjerk Mante.
Opening zaterdag 3 december 16.00 uur door Paul Combrink (beeldend kunstenaar en oud-voorzitter van de Haagse Kunstkring).

A VIEREN2212ATMANTE

Het wordt een kleurrijke interactie van het werk van deze vier oud-studiegenoten aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten Den Haag (KABK). Bijna 25 jaar na hun afstuderen aan de KABK zoekt dit viertal elkaar op. Intussen een generatie verder, en alle levensindrukken die daarmee samengaan. Ze kijken elkaar in de ogen, vertellen, luisteren en benoemen wat hen hier en nu verbindt: VIEREN.
Het vieren van het leven, het vieren van de kunsten als middel voor verstilling én expressie. Het vieren van deze ontmoeting en de vanzelfsprekende vertrouwdheid daarvan. Het vieren van de verbinding in verscheidenheid. En ja, ook het laten vieren van de teugels. Maskers af. Vier perspectieven op voelen, verbeelden, verstillen en vieren.

Over de kunstenaars:
Cindy ’t Hart - Landschap in al zijn facetten, de kleuren, structuren, ritmes en veranderingen per jaargetijde. Hoe de luchten aan het einde van de dag als een deken om het land heen vallen. Maar bovenal de ultieme ontsnapping in de verstilling.
Lees meer

Anne-Tjerk Mante - Ervaren, voelen, verbeelden. Soms is het landschap een metafoor voor iets bovenzinnelijks, of krijgt het een surrealistische component. Dan weer is het landschap een aanleiding om het palet maximaal op te rekken, of om uiteenlopende stijlen op één doek samen te brengen.
Lees meer

Pat Houkes - Pijnlijke confrontaties vermengd met mooie en hardvochtige beelden uit de actualiteit dienen zich aan in de dromen van Pat Houkes. Die dromen blijken een onuitputtelijke inspiratiebron voor haar overwegend figuratieve werk met surrealistische elementen.
Lees meer

Marieke Wouters - Aan dagelijkse voorwerpen en straatscenes wordt makkelijk voorbijgegaan. Marieke geeft een speelse inkijk in Haagse straten en legt haar herinneringen vast in pen en aquarelverf. Haar linodrukken zijn collage-achtig en verstild.
Lees meer

Toegang: vrij