31 mei t/m 25 juni 2023
Expositie van Ragna van Ast. Officiële opening zaterdag 3 juni 16.00 uur

Ragna van Ast exposeert met Marijke Verschoor en Susan Alink. Alledrie exposeren zij apart van elkaar in de Bovenzaal.

A Ragna Image
 
Ragna zegt over haar tenstoonstelling: "Wie kent het niet: het gezonken land Atlantis. Atlantis zit in ons collectieve geheugen en velen van ons verlangen naar de macht van toenmalig Atlantis. De oude cultuur van mensen die superpowers bezaten...
Of verlangen we terug naar een tijd dat we tussen de groenblijvende oude bomen woonden in een droomlandschap vol met wilde natuur en totempalen die ons waarschuwden voor gevaar. Zoals bijvoorbeeld in Doggersland (nu Doggersbank) ook een verzonken cultuur in de zee en oud genoeg om onze geestelijke collectiviteit te kunnen verklaren.
Welk Atlantis je ook verkiest, we vinden er genezing, er is dus genezing mogelijk... ooit vonden we dat, we herinneren het..
 
Het werk voor deze expositie is hierop gebaseerd, die zoektocht, in kleur wel te verstaan.., in pastelkrijt of ik de route vind, dat mag u bepalen, laat uw hart spreken want alleen zo kunt u de routekaart lezen..."

Behalve de opening op zaterdag 3 juni om 16.00 uur, is er de week daarop nog een speciaal programmaonderdeel rond deze tentoonstelling:
'De kunstenaar wordt gezien' o.l.v. Paul de Mol
Zondag 11 juni 15.00 uur