Zaterdag 10 september 2022 15.00 – 17.00 uur

De bundel ‘het blauwe uur’ van dichter Margriet van Bebber bevat 60 gedichten die je doen grinniken, herinneren, soms janken, maar vooral inspireren.

Een programma met gedichten, muziek, boekverkoop en signeren. Dichter en redacteur Mariet Lems presenteert de middag, acteur Piet van der Pas draagt een aantal gedichten voor. Kleinkunstenaar Bas Maassen zingt liederen uit zijn soloprogramma Van Zestien tot Zo-even.

‘het blauwe uur’ verschijnt in Poëziefonds OPEN van uitgeverij U2pi.

a Boekpresentatie het blauwe uur Margriet van Bebber 10 september 2022 1

In ‘het blauwe uur’ neemt Margriet van Bebber je mee in een particuliere wereld. Ze laat haar vaak geheimzinnige, ongrijpbare wereld aan je zien, voert je van verwarring naar ordening, van vervreemding naar herkenning.

Margriet van Bebber is een dichter die kijkt, ontdekt en zorgvuldig opneemt. Ze herinnert zich de kleinste voorvallen van vroeger, heroverweegt ze vanaf een afstand en zet ze in een andere context.

Zo schept ze een nieuwe wereld, betrokken en tegelijk onderkoeld. Ze vindt de juiste verhouding tussen het algemene en de details, tussen het pijnlijke en de relativering, tussen ernst en humor.

Met gedichten op twaalf bruggen en vier banken in de Harnaschpolder won Margriet van Bebber de Le Comte Prijs 2018. Ze werkt graag samen met beeldend kunstenaars en architecten in de publieke ruimte. Je kunt haar woorden tegen het lijf lopen op verrassende plaatsen, zoals de koepel van een schoolgebouw, een podiumtrap, een bord in de polder of een paal in de branding. En op papier in poëziekalenders, tijdschriften en bloemlezingen.

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. stellen wij op prijs.

'het blauwe uur' ISBN 978 94 9329 901 6 is na afloop te koop à €15. Graag contant afrekenen. Of bestel bij uw lokale boekhandel.