Vrijdag 18 oktober 20.00 uur

"Onze aardbol is rond en alom heerst op haar het woeden der geschiedenis. Revoluties golven, tronen wankelen, kronen rollen, bommen vallen, kreten stijgen op, bloed vloeit.Maar één gemeente ken ik, die daar ligt, nog even onberoerd als op de dag der schepping—Rijssen. Wat zeg ik? Rijssen ligt? Nee, Rijssen lag, want Rijssen is niet meer, niets is meer, ook jij lezer, bent niet meer. Lees dit verhaal en weet, dat je niet meer bent."

Dit zijn de eerste regels van Belcampo's roman Het grote gebeuren. In het kader van de tentoonstelling Helser dan Hel toont de HKK de televisiefilm van Jaap Drupsteen uit 1975 die op dit fantastische verhaal gebaseerd is. Het gaat over de angsten van de Rijssenaren, in legers van duivels en engelen uitgebeeld, die op de Dag des Oordeels de rekening komen vereffenen.

Tijdens een PowWow komen leden van verschillende indianenstammen bij elkaar om samen te dansen, muziek te maken, om oude vrienden te ontmoeten en om geschillen te slechten. Het belang van een PowWow is dat cultuur wordt geconserveerd en kan worden doorgegeven en aangevuld.

Toegang vrij, een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.