Zaterdag 13 en zondag 14 juni

Deze zomer staan de bovenste verdieping en de zolder van het gebouw van de Haagse Kunstkring in het teken van een kunstproject in progress: 'de bovenkamers'. Een multidisciplinair kunstproject waarin beeldende kunst, architectuur, theater, letteren, film, design en muziek samenkomen.

a 2e etage 1  a 2e etage 2 copy 

a 2e etage 3  a 3e etage

In de vier bovenruimten worden het atelier van een beeldend kunstenaar en een architect en de studio/werkruimte van een musicus en een dichter gecreëerd. De inrichting van die ruimten zal ontstaan doordat kunstenaars vanuit geheel andere disciplines op elkaar mogen reageren en aan de ruimte beeld, klank, taal, beweging etc. kunnen toevoegen.

Steeds krijgt een kunstenaar/schrijver/muzikant/ontwerper etc. een kleine twee weken de tijd om een bijdrage te leveren. Na iedere interventie worden de bovenkamers een weekend opengesteld voor het publiek. Zo kan iedereen het project volgen. Na 8 interventies zullen de bovenkamers in september voor langere tijd te bezichtigen zijn.

Pietertje van Splunter, beeldend kunstenaar; Leo Hamer, architect; David Muiderman, dichter en componiste/muzikante Marion de Laat zijn de eersten die in de 'bovenkamers' aan de slag gaan. De resultaten van hun interventies zijn zaterdag 13 juni van 11.00 – 17.00 en zondag 14 juni van 13.00 – 17.00 te zien, te horen of te lezen.

Naar een idee van Ellen Fernhout, Paul Combrink en Louis de Leeuwe