Zaterdag 11 juli 11.00 - 17.00 uur en zondag 12 juli 13.00 - 17.00 uur

Een kunstproject in progress

ruimte 1: Mary Ponomareva - Jan de Weerd - David Muiderman
ruimte 2: Wim van Ophem - Caro Rambonnet - Marion de Laat
ruimte 3: Anne Tjerk Mante - Catharina van Velden - Leo Hamer
zolder: Lieske Schreuder - Peter Kann - Pietertje van Splunter

4 artistieke dialogen tussen kunstdisciplines; muziek, beeldende kunst, letteren, design en architectuur. Te zien, te horen, te ruiken en te lezen.

a fase2ruimte1.0012  a fase2ruimte2.0001

a fase2ruimte3.0010  a fase2zolder.0020

Deze zomer staan de bovenste verdieping en de zolder van het gebouw van de Haagse Kunstkring in het teken van het kunstproject 'de bovenkamers'. Een multidisciplinair kunstproject waarin beeldende kunst, architectuur, theater, letteren, film, design en muziek samenkomen. In de 4 bovenruimten worden het atelier van een beeldend kunstenaar en een architect en de studio/werkruimte van een musicus en een dichter gecreëerd.

De inrichting van die ruimten ontstaat doordat kunstenaars vanuit geheel andere disciplines op elkaar mogen reageren en aan de ruimte beeld, klank, taal, beweging etc. mogen toevoegen. Steeds krijgt een kunstenaar, schrijver, muzikant, ontwerper etc. een kleine twee weken de tijd om een bijdrage te leveren. Na iedere interventie worden de bovenkamers een weekend opengesteld voor het publiek. Zo kan iedereen het project volgen. Na 8 interventies zijn de bovenkamers in september langere tijd te bezichtigen.

Naar een idee van Ellen Fernhout, Paul Combrink en Louis de Leeuwe