2 t/m 28 maart

Tentoonstelling

De miljoenennota over 20 jaar in beeld gebracht door derdejaarsstudenten grafische vormgeving van de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten, Den Haag (naar een idee van het ministerie van Financiën (Lange zaal en Hoge zaal)

Opening: zaterdag 5 maart 17.00 uur
Uitloop: maandag 28 maart, 2e paasdag, 16.00 uur

a Afbeelding 1  a Afbeelding 2  a Afbeelding 3

Op het eerste gezicht is het een wonderlijke combinatie. De miljoenennota laat zien waar onze regering haar geld aan uit wil geven en hoeveel dat allemaal moet gaan kosten. Wat kun je daar als student grafische vormgeving mee? Prikkelt dat wel voldoende de fantasie en de creativiteit om die rijksbegroting op een originele manier in beeld te brengen?Ja dus.

Twee jaar geleden liet de kunstcommissie van het ministerie van Financiën voor het eerst academiestudenten broeden op de vormgeving van de miljoenennota. De commissie had verwacht dat ze met posters aan zouden komen, maar dat liep heel anders. De resultaten varieerden van films tot spellen en van publicaties tot beeldende kunstwerken. Het leverde een boeiend geheel op dat toen ook in de Haagse Kunstkring te zien was.

Na het succes van die eerste editie vond de kunstcommissie het interessant om er opnieuw een project met studenten grafische vormgeving van de Koninklijke Academie van te maken. Ook nu weer zijn de resultaten eerst in het ministerie te zien en daarna voor een breder publiek bij de Haagse Kunstkring.