Zondag 17 april 15.30 uur

Zijn of er geweest zijn... een middagje ter ere van William Shakespeare (1564 – 23 april 1616)

a Shakespeare

Met de acteurs Rein Edzard, Gareth Harwood, Piet van der Pas, Tatiana Radier, Eric Schneider en Amanda Wolzak en andere liefhebbers van Shakespeare als Ellen Fernhout, Petra Veenstra en Ruud Hisgen.

Toegang vrij

Shakespeare ging in april 1616 heen... 400 jaar geleden. Maar zijn werk leeft... to be or not to be... te zijn of niet te zijn... bestaan of niet bestaan, leven of niet, er zijn – of er niet zijn, er zijn of niet, zijn of niet zijn....? Zoveel vertalers, zoveel variaties. Zes pregnante woordjes die de waanzinnige monoloog inleiden die ons nu al vier eeuwen bezighoudt. Iedereen kent dit citaat uit het hoofd maar wat vraagt Shakespeare zich via die aartstwijfelaar van een Hamlet eigenlijk af? Wat moeten we ermee?

Kom, luister en praat mee tijdens deze. De acteurs Rein Edzard, Gareth Harwood, Piet van der Pas, Tatiana Radier, Eric Schneider, Amanda Wolzak en andere Shakespeareminnenden zoals Ellen Fernhout en Petra Veenstra dragen de 'to be-monoloog' in het Engels of Nederlands voor en vertellen erover. Ruud Hisgen leidt de discussie en het Theater van de Verkeerde Beslissing toont enkele spannende filmclips over actuele problemen met teksten van Shakespeare.

(bron afbeelding: Levine http://www.nybooks.com/wp-content/uploads/1981/06/shakespeare_1981-06-11.gif)