Woensdag 4 mei 2016 19.45 uur

Voorstelling ter herdenking van de dodelijke slachtoffers van oorlogen waar en wanneer ook. Met muziek en teksten uit de wereldliteratuur tegen de achtergrond van projecties van monumenten.

Met Tatiana Radier, Noa Eijl, Adriaan Wouters, Marion de Laat, Rein Edzard, Paul Marcus, Rob Scholten en Ellen Fernhout. Beeld en geluid: Ron Sikking. Presentatie: Tatiana Radier

Toegang vrij. Zaal open 19.30 uur, na 19.45 uur geen toegang

Oorlogsmonument Sinti en Roma copy

Oorlogsmoment voor Sinti en Roma in Den Haag

Na de twee minuten stilte worden projecties van indrukwekkende herdenkingsmonumenten getoond. Tegen de achtergrond daarvan is er muziek en lezen acteurs teksten uit de wereldliteratuur. Zo speelt violist Noa Eijl bij het Haagse monument voor de Sinti en Roma en leest Tatiana Radier 'Een moeder' van Paul van Ostaijen bij het beeldhouwwerk 'Het treurend ouderpaar' van Käthe Kollwitz. Adriaan Wouters zingt het Griekse verzetslied 'Het Accordeon' begeleid door Marion de Laat. Rein Edzard zal 'Het hongerkamp bij Jaslo' van de Poolse Nobelprijswinnaar Wisława Szymborska voordragen. Verder staan gedichten van beroemde auteurs als Jacques Prévert, W.H. Auden, Lucebert op het programma en een passage uit de roman 'Im Westen nichts Neues' van Erich Maria Remarque.