Zondag 10 april 16.30 uur

Haagse presentatie van de roman Kaapse Goudbessen. Kroniek van een illusionaire vrede van Mala Kishoendajal.

Met Michael Driebeek van de Ven, storyteller DISC, Dutch International Storytelling Centre en Wirindre Kishoendajal, percussionist. Na afloop is er gelegenheid een gesigneerd exemplaar van het boek aan te schaffen (€ 19,50), en na te borrelen.

Toegang leden Haagse Kunstkring vrij; overigen € 3,-

Afbeelding boek Mala Kishoendajal

"Ja, de zoetzure smaak van mijn subtropische jeugd is gereduceerd tot een betekenisloze garnering van eendenborstfilet op een veldbedje van 'overdressed' sla. Kaapse goudbessen worden wel mee opgediend, maar bepalen op geen enkele wijze de smaak van het hoofdgerecht. Die kring moet gesloten blijven".

De schrijfster vindt het belangrijk dat haar derde roman ook in haar eigen woonstad, waar een belangrijk deel van de semi-historische roman zich afspeelt, onder de aandacht komt. De roman gaat over de rusteloze zoektocht van de jonge academicus Armand Veldhuizen naar zichzelf langs onbekende en ongekende paden, via kleurrijke personages, in Den Haag, waar de eenzaamheid hem bespringt als een hondsdolle struikrover. En aan de andere kant over de berusting in haar lot van de verlamde, bejaarde vrouw Hira, drijvend op de herinneringen aan haar voorbije leven, die niet alleen terugvoeren naar Suriname, haar geboorteland, waar ze veel won en nog meer verloor, maar verder terug naar het land van haar voorouders, India, die ze noodgedwongen verlieten tijdens de Britse overheersing. Uiteindelijk blijken de levens van Armand en Hira, die langs dusdanig verschillende routes lopen, dat er zelfs geen kruispunt is, toch met elkaar verbonden.