Donderdag 16 juni 20.00 uur

De dag waarop de roman Ulysses van James Joyce zich afspeelt (16 juni 1904).

Acteurs van The Irish Theatre Group uit Den Haag spelen scènes uit Ulysses en de Ierse actrice Tegolin Knowland draagt de monoloog Noramollyannalivialucia, The Muse & Mister Joyce voor.

In samenwerking met de Ierse Ambassade.

James Joyce g James Joyce, door Bunny Soeters

Toegang vrij. Voertaal: Engels

 Sinds 1982 viert de Haagse Kunstkring regelmatig op 16 juni de literaire feestdag Bloomsday. Begaafde Ierse acteurs spelen scènes uit de roman Ulysses van James Joyce en brengen met bijtende humor het leven in het Dublin van donderdag 16 juni 1904 tot leven.De teksten zijn niet alleen grappig maar vaak ook ontroerend, erotisch of filosofisch zoals het echte leven is.

Dit jaar presenteren we dankzij de steun van de Ierse ambassade een zeer bijzondere Bloomsday.

Voor de pauze spelen vier Ierse leden van The Irish Theatre Group uit Den Haag scènes uit Ulysses (half uur) en na de pauze wordt de voorstelling voortgezet door The Curlew Theatre Company uit West Ierland (drie kwartier). In de regie van Eamon Grennan speelt de Ierse actrice Tegolin Knowland een drie kwartier durende monoloog getiteld Noramollyannalivialucia, The Muse & Mister Joyce.De titel bevat de vier namen van vrouwen die een belangrijke rol speelden in het leven van James Joyce.

Nora is zijn vrouw, Lucia zijn geliefde dochter en Molly is de sensuele vaudevillezangeres die in Ulysses het laatste woord krijgt terwijl Anna Livia de verpersoonlijking is van de rivier de Liffey die door Dublin stroomt en tevens de naam is van de vrouwelijke hoofdpersoon van Joyces laatste roman Finnegans Wake.