3 t/m 28 augustus

Tentoonstelling met werk van Riet Vooijs, foto's; Nies Vooijs, schilderijen; Bill Bogaarts, schilderijen; en John McKellar, schilderijen en beelden

Opening: zaterdag 6 augustus 17.00 uur
'De kunstenaar vertelt': zondag 14 augustus 16.00 uur
Uitloop: zondag 28 augustus 16.00 uur

a Afbeelding Riet Vooijs  a Afbeelding Nies Vooijs

Riet Vooijs                            Nies Vooijs

Nies Vooijs schildert in olieverf en maakt installaties. Ze heeft er behoefte aan zich zowel in het platte vlak als ruimtelijk uit te drukken. Haar vormentaal is monumentaal en begeeft zich op het grensgebied tussen figuratief en non-figuratief. "Zelden werk ik naar een direct resultaat toe. Centraal staat het maken van mijn werk, de weg er naar toe. Mijn werk ontstaat deels intuïtief, vanuit onbewuste associaties. Ik wil de dingen openhouden, niet te veel sturen. Anderzijds is het een bewust proces van verkennen, uitdiepen, verleggen van mogelijkheden van zowel het materiaal als mijzelf."

Riet Vooijs fotografeert analoog onder de noemer 'Human Documentary'', met als resultaat zwartwit afdrukken op barietpapier. Die afdrukken wisselen van formaat en dat is een artistieke keuze. De afbeelding op het negatief is een belangrijke factor bij de keuze van het formaat.

Bill Bogaarts maakt figuratieve fantasieschilderijen in olieverf en aquarellen. Ze bewegen zich stilistisch ergens tussen naturalisme en surrealisme. De mens en de wereld waarin die leeft zijn zijn onderwerpen. Bogaarts verbeeldt de werkelijkheid, maar brengt die terug tot een symbolisch beeld. Licht(val) en ruimte spelen een belangrijke rol in zijn schilderen. Verder maakt hij ook portretten, landschappen en werkt hij in opdracht.