Zaterdag 11 maart 17.00 uur

Intermezzo rond halfzes: kinderboekenschrijver Henk van der Winden stelt zich voor. Tatiana Radier leest fragmenten uit zijn werk.

Henk van der Winden 2

Iedereen is welkom, toegang gratis

De bedoeling van de Letterenborrels is een samenkomen van leden én niet-leden. Rond halfzes is er een kort (15 tot 30 minuten) optreden van een Kringlid. Deze keer stelt nieuw lid Henk van der Winden (1945) zich voor. Tatiana Radier leest fragmenten uit zijn werk.

Henk was ooit voorlichter in Sneek, nu woont hij in Den Haag. Hij is al jarenlang schrijver, van een biografie, van columns, en vooral ook van kinderboeken. Hij vertelt hoe het allemaal zo is gekomen. Een voorproefje:

Verhalen delen.

"Die man heeft een goed verhaal", sprak Chiel Galjaard ooit. "Als je nou je kop houdt, dan kun je daar wat mee." De collegezaal werd stil. En Chiel had gelijk. Chiel was hoofd communicatie van Den Haag. Ik heb veel van hem geleerd. Een verhaal delen met mensen, dat wou ik ook.

Ze mee laten voelen met mijn oom die ontsnapte aan de Duitsers en van Schiedam naar Delfzijl liep. Ze meenemen naar het Indië van de politionele acties waar een Friese jonge soldaat volhield dat je in de tram voor een zwangere Javaanse hoort op te staan. En in het pas geopende museum Voorlinden ervaren dat wat je daar beleeft bijna niet in woorden te vangen is. Tot een wildvreemde bezoeker je meetrekt met de woorden: "Kom e's, dit moet je zien!"

Verhalen delen met mensen. Het lukt vaak niet, maar soms wel. En dat geeft moed.

Henk

Let op, deze Letterenborrel is op zaterdag!