Zaterdag 22 april 20.00 uur

Het duo Eke Simons, piano; Konstantyn Napolov, slagwerk speelt oorspronkelijk voor piano en slagwerk geschreven composities van de hedendaagse componisten Joe Dudell (Parallel Lines); Emmanuel Séjourné (Avalanche) en Alexej Gerassimez (Piazonore). Daarnaast speelt Konstantyn Napolov Tchik, een solostuk voor kleine trommel, en Eke Simons speelt Asturias van Isaac Albéniz voor piano solo. Tot slot spelen ze samen het beroemde Canto Ostinato van Simeon ten Holt in een bewerking van Konstantyn Napolov.

a Eke Simons en Konstantyn Napolov

Toegang leden en Vrienden Haagse Kunstkring, CJP, Ooievaarspas en conservatoriumstudenten € 5,-; overigen € 10,-

De pianiste Eke Simons is opgeleid aan het Koninklijk Conservatorium. Zij treedt op als soliste in concerten voor piano en orkest. Maar ze speelt ook kamermuziek en heeft een sterke voorliefde voor de liedkunst. Zij heeft zich ontplooid tot een enthousiast en gepassioneerd vertolkster van composities uit de laat-twintigste en eenentwintigste eeuw.

De slagwerker Konstantyn Napolov studeerde ook aan het Koninklijk Conservatorium, waar hij zijn bachelor- en masterdiploma cum laude haalde. Hij speelt op concertpodia in binnen- en buitenland, heeft o.a. een beurs van het Prins Bernhard Cultuurfonds ontvangen en is sinds enige jaren Haupt-Pauker van de Mannheimer Philharmoniker.