Zondag 25 juni 17.00 uur

Presentatie tweetalige dichtbundel 'Wat we achterlieten / What we left behind'

De leden van dichterswerkgroep Divers (Edith de Gilde, Frida Domacassé, Mariet Lems, Wim Hartog en Wout Joling) schreven gedichten bij foto's die Mariet Lems in Ierland maakte. Wim Tigges vertaalde de gedichten in het Engels. Bij de presentatie ziet u de foto's, u hoort de gedichten en kunt genieten van Ierse muziek. Na afloop is de bar open.

k Wat we achterlieten voor

De vijf dichters die samen de bundel Wat we achterlieten / What we left behind schreven, zijn allen lid van de werkgroep Divers (met de klemtoon op de tweede lettergreep). Al twintig jaar komen ze elke zes weken bij elkaar met een nieuw gedicht dat ze, volgens een in de loop van de jaren ontwikkeld systeem, kritisch bespreken. De grondslag voor deze bundel wordt gevormd door de foto's die Mariet Lems sinds jaar en dag in Ierland maakt.

De dichters waren geheel vrij in hun interpretatie van de foto's. Soms bleven ze dicht bij de afbeelding, soms lieten ze hun fantasie werken en gingen ze er wat verder vandaan. Maar in alle diversiteit geldt voor elk van hen dat de foto's (en Ierland) hen hebben geïnspireerd. Zij schreven hun gedichten in het Nederlands, Wim Tigges zorgde voor vertalingen ervan in het Engels. Peter van de Kamp schreef een inleiding voor de Ierse lezers, Ruud Hisgen deed dat voor de lezers in Nederland.

Tijdens de presentatie dragen de dichters hun gedichten voor terwijl de foto's worden getoond. Josée van der Staak zingt Ierse liederen. Na afloop kan bij een drankje en een hapje de bundel worden aangeschaft tegen een speciale prijs.