25 september t/m 20 oktober 2019

Tentoonstelling van grafiek in het kader van de landelijke manifestatie Grafiek 2019

a Trudie Wals

Trudie Wals

Opening zaterdag 28 september 16.00 uur door Ernst Bergmans, voormalig hoofddocent Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten, Den Haag
'De kunstenaar vertelt' zondag 13 oktober 16.00 uur

Onder de titel 'Grafiek 2019' exposeren van 25 september t/m 20 oktober 2019 dertig leden van de Haagse Kunstkring en elf kunstenaars die verbonden zijn aan de Grafische Werkplaats Den Haag hun grafisch werk in alle zalen van de Galerie aan de Denneweg.

Grafiek2019 vindt plaats van 1 september tot en met 30 november. Initiator en coördinator is Stichting Grafein (https://grafiek2019.nl/). Op meer dan 100 locaties in het land zijn er exposities, workshops, lezingen en talrijke andere manifestaties.

De Haagse Kunstkring organiseert in het kader van Grafiek2019 dit keer een grafiektentoonstelling in samenwerking met de Grafische Werkplaats Den Haag.

In de Lange Zaal en de Hoge Zaal exposeren leden van de Haagse Kunstkring. De dertig deelnemers staan garant voor een gevarieerde tentoonstelling van grafisch werk in veel verschillende technieken.

In de Bovenzaal is een tentoonstelling te zien die is bedoeld als ode aan John de Rijke. Beeldend kunstenaar John de Rijke was niet alleen medeoprichter van de Grafische Werkplaats maar ook jarenlang beheerder van deze werkplaats. Hij was in hart en nieren een zeefdrukker die het experiment nooit uit de weg is gegaan. Door fysieke omstandigheden is hij niet meer in staat te zeefdrukken en staan zijn ramen en inkten nu ongebruikt in de werkplaats.

Kunstenaars die verbonden zijn aan de Grafische Werkplaats zijn in september drie dagen aan het werk gegaan met de inkten, zeefdrukramen en materialen van John de Rijke. In de Haagse Kunstkring tonen zij hun grafiek naast originele werken van De Rijke.