Zondag 3 november 2019 17.00 uur

Geënsceneerde reading door acteurs van Elckerlijc, het vermaarde allegorische toneelstuk uit de vijftiende eeuw, in de hertaling van Willem Wilmink.

a Elckerlijc

Locatie: Kloosterkerk, Lange Voorhout, Den Haag.

Toegang € 5,- (het is niet mogelijk te reserveren, zaal open om 16.45 uur).

In samenwerking tussen de Haagse Kunstkring en de Kloosterkerk

Elckerlijc, in de hertaling van Willem Wilmink Iedereen, confronteert de Mens in het aangezicht van de Dood met alles wat hij in zijn leven gedaan, gelaten en verworven heeft, maar nu moet achterlaten.

Elckerlijc (voluit Den Spieghel der Salichheyt van Elckerlyc), het allegorische toneelstuk uit de vijftiende eeuw, is in verschillende talen nagevolgd (Everyman, Jedermann). Toch is het waarschijnlijk een Nederlands origineel dat in de twintigste eeuw door de opvoeringen van o.a. Willem Royaards en Eduard Verkade (Laren, 1907) en Johan de Meester (Delft, 1950) bekend is gebleven. Het confronteert de Mens in het aangezicht van de Dood met alles wat hij in zijn leven gedaan, gelaten en verworven heeft, maar nu moet achterlaten.

Het stuk wordt gelezen door Bert Jansma, Joop Keesmaat, Piet van der Pas, Roelant Radier, Tatiana Radier en Amanda Wolzak. Margreet Schuemie (zang) en Geerten van de Wetering (orgel) zorgen voor de muzikale ondersteuning. Voor de muziekkeuze is Hans Franse mede verantwoordelijk, Andrea Franse ontwierp o.a. de maskers.