Dinsdag 12 november 2019 20.00 uur

Concert door studenten in de masterfase van het Koninklijk Conservatorium.

Trio Kactus speelt een mengeling van klassiek en folklore
Imge Ceren Aydeniz, gitaar
Rosa Alonso Tejera, klarinet
Magdalena Morales Hidalgo, cello

Rafaele Andrade, cello, speelt Live code on Knurl, een demonstratie van de mogelijkheden van deze unieke cello met 16 snaren.

Trio Kactus

Trio Kactus

Toegang vrij: vrijwillige bijdrage

NL
Dit ensemble bestaat pas sinds begin 2019. De leden hebben een gemeenschappellijke passie voor Latijns-Amerikaanse muziek. Rosa komt van de Canarische Eilanden,Imge uit Turkije en Magda uit Mexico.Zij mengen verschillende Latijnse muzikale invloeden en arrangeren de meeste muziek die zij spelen. Het is een mix van folklore en klassieke muziek.

Alle drie volgen een klassieke opleiding aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag.


EN
The ensemble was formed at the beginning of the year 2019. United by a common passion for Latin music, the founders of kactus decided to embark on this musical adventure. Rosa, Imge and Magda from Canarias, Turkey and Mexico put up together a mix of different Latin musical influences and arranged most of the music they play. A mix between folklore and classical music is the root and essence of their music. The three of them have followed classical education and met each other at The Royal Conservatory of The Hague where they are currently studying.


Met deze serie wil de Haagse Kunstkring conservatoriumstudenten een podium bieden in een omgeving die lijkt op een echte concertzaal. Vaak kennen studenten immers uitsluitend de concerten die binnen het conservatorium plaatsvinden. We streven naar het aantrekken van studenten in de masterfase van hun opleiding. We denken dat vooral zij een avondvullend programma van niveau kunnen brengen. Ook de Jong Talentenafdeling van het conservatorium kan met concertplannen komen. Ook zij zijn gebaat bij een podium buiten de vertrouwde sfeer van hun eigen school.

Een groot deel van de studenten van het Koninklijk Conservatorium komt tegenwoordig uit het buitenland. De meesten willen in Nederland blijven. De Haagse Kunstkring wil met het organiseren van de YMC concerten ook bijdragen aan de integratie van deze buitenlandse jonge musici en hen in contact brengen met het publiek in Nederland en de cultuur die het Nederlandse concertleven kent.