30 oktober t/m 24 november 2019

Tentoonstelling
Mia Westerhof, tekeningen en schilderijen
Peter van Loon, ruimtelijke constructies
Alex Verduijn den Boer, tekeningen en linosneden (Lange zaal)

a Collage

Opening: zaterdag 2 november 16.00 uur door Leo van Druten
'De kunstenaar vertelt': zondag 10 november 16.00 uur

Initiatiefneemster Mia Westerhof zegt het volgende over deze tentoonstelling:

"Toen ik op het idee kwam om bij de Haagse Kunstkring in de Lange zaal te willen exposeren, dacht ik vrij snel aan Alex Verduijn den Boer en Peter van Loon. Een groepje van drie kunstenaars, beïnvloed door een (Haagse) stedelijke omgeving en met uiteenlopende disciplines: Alex met prenten over Haagse koffiehuizen, Peter met zijn muziekmachines. En mijn werk bestaande uit enkele tekeningen en schilderijen die ik maakte na mijn komst naar Den Haag 27 jaar geleden. Als noorderling was ik al snel gefascineerd door het straatbeeld van Den Haag en omgeving. Dat beeld werd bepaald door de twee tunnels die werden gegraven. Na 1997 kwamen bouwactiviteiten in Amsterdam, Delft, Groningen en daarna alleen nog in Den Haag (Laakhavengebied).

Daarnaast wil ik mijn andere favoriete onderwerp tentoonstellen: mensen die ik op straat en in werkplaatsen tegenkom. Je herkent ze, ook al ken je ze niet!”

In deze steeds netter wordende samenleving is Alex Verduijn den Boer op zoek naar zaken die dreigen te verdwijnen. Hij heeft de afgelopen tijd een aantal Haagse koffiehuizen, viskramen, bloemenstallen en frietkramen getekend. In de korte tijd dat hij daarmee bezig is, zijn er alweer twee verdwenen. Laatst fietste hij langs het Centraal Station in Den Haag en zag dat Henkie’s Hoekie verdwenen was. “Er is voortaan in Den Haag geen ‘betaalbare romantiek’ meer te verkrijgen. Een treurig stemmende ontwikkeling!”, aldus Alex.

 Elke zondagmiddag is er iemand van deze groep aanwezig. Voor een (gratis) rondleiding en een gezellig praatje.