27 november t/m 22 december 2019

Schilderijen, meest portretten (acryl), van Cora Vries met de gedichten die Mariet Lems bij deze schilderijen schreef (Vitrine)

a Dertien

'Dertien' portret door Cora Vries

Opening: zaterdag 30 november 16.00 uur
'De kunstenaar vertelt': zondag 8 december 16.00 uur


Mariet Lems (1946) is dichter, specialist cultuureducatie en schrijver van het succesvolle methodiekboek creatief schrijven voor het onderwijs Weten waar de woorden zijn (Saam 2013).

Mariet werd zo’n tien jaar geleden geraakt door Cora’s portretten die haar inspireerden tot het schrijven van gedichten. Daaruit ontstond de bundel Zwervelingen (Witte Uitgeverij 2011), in 2017 gevolgd door de bundel Zie mij (Uitgeverij U2Pi).

Van de laatste worden enkele schilderijen en gedichten vertoond in de Vitrine van Vertoon.

Beeldend kunstenaar Cora Vries (1956) schildert, tekent en maakt grafiek. Ze is altijd op zoek naar nieuwe uitingsvormen en technieken. Ze studeerde grafische vormgeving in Groningen en schilderen, tekenen en ruimtelijk vormgeving aan de KABK te Den Haag. Ze neemt regelmatig deel aan internationale schilderplenairs en artists-in-residence in o.a. Polen, Duitsland, Turkije, Italië en Tunesië.

Naast haar eigen werk ontwikkelt ze projecten op scholen in samenwerking met verschillende cultuurinstellingen in Noord Holland. Ook staan er twee kinderprentenboeken op haar naam, geïllustreerd en geschreven.