Dinsdag 10 december 2019 20.00 uur

Concert door studenten in de masterfase van het Koninklijk Conservatorium.

Natalia Pérez Rodríguez, sopraan, en Felix Justin, piano, met werken van Ginastera, Roig, Gershwin, Brubeck, Satie, Poulenc en Weill.

Dirac Piano Duo, bestaande uit Alessandra Di Gennaro en Michele D'Ascenzo, speelt Ma mère l'Oye van Ravel en 6 morceaux op. 11 van Rachmaninov.

a Natalia Perez

Natalia Pérez Rodríguez

Toegang vrij: vrijwillige bijdrage

 

PROGRAMMA

Natalia Pérez Rodríguez, sopraan & Felix Justin, piano

 
Alberto Ginastera (1916-1983)
uit 5 canciones argentinas:: Chacarrera, Triste, Zamba

idem, Danza de la moza donosa (piano solo)

Gonzalo Roig (1890-1970)
uit Cecilia Valdés: Salida de Cecilia Valdés (cubano Zarzuela)

George Gershwin (1898-1937)
uit Porgy & Bess: Summertime

Dave Brubeck 1920-2012)
Blues (piano solo)

Kurt Weill (1900-1950)
uit Marie Galante: Youkali

Erik Satie (1866-1925)
La diva de l’empire

Francis Poulenc (1899-1963)
uit Banalités: Voyage, Hôtel

pauze

Alessandra Di Gennaro, piano & Michele D’Ascenzo, piano

Maurice Ravel (1875-1937)
Ma mère l’Oye

Sergej Rachmaninov (1873-1943)
6 morceaux op. 11

 

Natalia Pérez Rodríguez is geboren in het Spaanse Málaga, waar ze ook haar muzikale carrière begon. Ze studeerde aan het Conservatorium van Barcelona, waar ze cum laude slaagde. Vanaf 2015 vervolgde ze haar zangopleiding aan het Koninklijk Conservatorium bij Sasja Hunnego. Juni 2019 behaalde zij daar haar bachelordiploma, met onderscheiding.

 

Natalia heeft een ruime podiumervaring als koorzangeres en als soliste. Ze treedt regelmatig op met Das Neue Mannheimer Orchester, in voornamelijk achttiende-eeuwse muziek. Ook zong zij als soliste in o.a. Mozarts Requiem, het Stabat Mater van Rossini en in opera’s.

 


Felix Justin werd geboren in Surabaja, Indonesië. Hij studeerde cum laude af aan het Conservatorium in Utrecht bij Henry Kelder. Hij won diverse prijzen en volgde masterclasses bij o.a. Daniël Wayenberg en Elisabeth Leonskaja.

 

Als solist gaf hij concerten in Nederland en daarbuiten. Hij werkt ook graag samen met zangers, koren en in kamermuziek. Voor het begeleiden van liederen en opera volgde hij masterclasses van Rudolf Jansen en anderen. Hij gaf verschillende concerten met zangers en zangeressen in bekende concertzalen als het Concertgebouw en De Doelen, maar ook tijdens het Grachtenfestival in Amsterdam.

 

 

 

Het Dirca Piano Duo bestaat uit Alessandra Di Gennaro en Michele D'Ascenzo. Ze komen uit het Italiaanse L'Aquila waar ze aan het conservatorium hebben gestudeerd. Ze studeerden beiden met lof af in 2015. Alessandra vervolgde haar opleiding aan het Koninklijk Conservatorium bij Ellen Corver. Michele ging studeren aan de Talent Academy in Desio, Milaan, bij Vsevolod Dvorkin.

 

Alessandra wijdt zich aan kamermuziek en hedendaagse muziek. Michele is zich gaan specialiseren als solist. Als duo wonnen ze de eerste prijs in de Adriatico Music Competition in Ancona en ze gaven een groot aantal concerten in Italië, Nederland en Zwitserland.

 

Met deze serie wil de Haagse Kunstkring conservatoriumstudenten een podium bieden in een omgeving die lijkt op een echte concertzaal. Vaak kennen studenten immers uitsluitend de concerten die binnen het conservatorium plaatsvinden. We streven naar het aantrekken van studenten in de masterfase van hun opleiding. We denken dat vooral zij een avondvullend programma van niveau kunnen brengen. Ook de Jong Talentenafdeling van het conservatorium kan met concertplannen komen. Ook zij zijn gebaat bij een podium buiten de vertrouwde sfeer van hun eigen school.

Een groot deel van de studenten van het Koninklijk Conservatorium komt tegenwoordig uit het buitenland. De meesten willen in Nederland blijven. De Haagse Kunstkring wil met het organiseren van de YMC concerten ook bijdragen aan de integratie van deze buitenlandse jonge musici en hen in contact brengen met het publiek in Nederland en de cultuur die het Nederlandse concertleven kent.