Zaterdag 12 januari 2019 16.00 uur

Presentatie dubbelbundel 'Petite ouverture á danser' en 'De lof der espresso' van Hans Franse.

Met voordracht uit de gedichten door Tatiana Radier, Ellen Verhey en Andrea Vonk. Fiorella Rambotti, piano, en Bobbie Blommesteijn, zang, brengen werken van Duparc, Satie, Poulenc, Scarlatti, Casalla en Léon Orthel.

Toegang vrij


De dubbelbundel bevat twee virtuele reizen zoals hij het zelf uitdrukt: naar en door Parijs met de geest van Erik Satie en een zwerftocht door de Italiaanse laars van Venetië tot Sicilië in alle jaargetijden. De bundel is uitgegeven bij uitgeverij Liverse in Dordrecht.

Het wordt een feest van woord en muziek met medewerking van Tatiana Radier, Ellen Verhey en Andrea Vonk. Zij lezen de poëtische reisgidsen: een literaire lonely planet. Het muzikale deel is in goede handen bij Fiorella Rambotti, pianiste en docente aan het conservatorium in Perugia, en Bobbie Blommesteijn, zang. Zij is verbonden aan het Nederlands Kamerkoor en Collegium Vocale Gent. Op het programma staat muziek van Henri Duparc, Erik Satie, Francis Poulenc, Domenico Scarlatti, Alfredo Casella en Léon Orthel. Na afloop presenteert Hans een literaire witte en een muzikale rode wijn.

In de vitrine bij de ingang is een kleine presentatie waarin woord en beeld worden samengebracht. De reisillusie wordt er door versterkt.