Zondag 3 maart 2019 16.00 uur

Een speels programma met Tatiana Radier (actrice), Roeland Drost (pianist en acteur), Roelant Radier (acteur) en Rob Scholten (inleiding), waarin theatraal gestoeid wordt met teksten van de dichter Pierre Kemp (1886-1967).

"Een groot blauw wandelt om de aarde en ik wil mee, maar hoor met pijn een stem die wel haar sympathie niet spaarde: eerst als uw schoenen blauwe bloemen zijn!"

Toegang vrij. Een vrijwillige bijdrage wordt zeer op prijs gesteld.

Pierre Kemp

Pierre Kemp, tekening door Hub. LevignePierre Kemp was een Limburgs dichter die de vergetelheid waarin hij dreigt te geraken niet verdiend heeft. Van 1916 tot en met 1945 was hij als administratief medewerker in dienst van de mijnen Laura en Vereeniging in Eygelshoven. In die tijd reisde hij bijna dagelijks voor zijn werk met de trein van Maastricht naar Eygelshoven en terug. Tijdens deze korte ritjes schreef hij honderden meestal korte gedichten. Maar hij was veel meer: eigenlijk had hij componist willen worden, hij schilderde een aantal jaren en de muziek en de kleuren zijn uiteindelijk terechtgekomen in zijn poëzie: lyrisch-romantische poëzie, vol zuidelijke zwier en levensblijheid, die erom vraagt uit de drie dikke banden van zijn verzameld werk te mogen springen.