Vrijdag 10 mei 20.00 uur

In de serie 'Macht der muziek': Yukiko Hasegawa, piano

Programma:
César Franck - Prelude, choral et fugue
Camille Saint-Saëns - Carnaval des animaux (vierhandig met Tobias Borsboom)
Robert Schumann - Kreisleriana, Opus 16

a Afbeelding Yukiko Hasegawa

Toegang leden Haagse Kunstkring, CJP, conservatoriumstudenten en Ooievaarspas € 5,-; overigen € 15,-.

Yukiko Hasegawa (Hamamatsu, Japan) studeert vanaf 1998 piano bij Moto Sasaki, Tusa Ertzebet en Amadeus Webersinke in Tokio, waar ze een masterdiploma behaalt in 2004. Ze krijgt daar belangstelling voor authentieke uitvoeringspraktijk. Vanaf 2005 zet Yukiko haar studie voort aan het Conservatorium van Amsterdam bij Willem Brons. Ook volgt ze de studie Fortepiano bij Bart van Oort en Stanley Hoogland. In 2011 behaalt Yukiko het masterdiploma voor piano aan het Conservatorium van Amsterdam.

Willem Brons beschrijft Yukiko Hasegawa "als een verfijnd, sensitief en muzikaal performer/pianist, met een opmerkelijk inzicht in de verschillende stijlen."

Yukiko speelt op evenementen als het Oude Muziek Festival Utrecht, het Schiermonnikoog Festival, de Masterclass Apeldoorn en de Zeister Muziekdagen. In 2012 , 2013 en 2017 is Yukiko werkzaam als class accompanist voor The International Holland Music Sessions. Tevens is ze pianist voor o.a. Cellofestival Zutphen en Bass Amsterdam 2014.

Yukiko treedt regelmatig op met pianoduo partner Tobias Borsboom. Met hoboïst Esther van der Ploeg speelt zij enkele vertelconcerten, gebaseerd op Griekse mythologische verhalen.

Yukiko neemt deel aan de Imola Piano Academy Eindhoven voor verdere pianistische vervolmaking. Daarnaast volgde ze masterclasses bij o.a. Igor Roma, Enrico Pace, Klaus Hellwig, Jan Wijn, Jan Boguslaw Strobel, Georg Friedrich Schenck en Pascal Devoyon. Ook neemt Yukiko met regelmaat lessen bij Dominique Merlet en Geoffrey Madge.

In februari 2014 organiseert ze in samenwerking met Artmotion het Festival der Kunsten in het Statenkwartier, Den Haag. Dit is een festival door jonge talentvolle professionals in kunst en klassieke muziek die hun werk presenteren in huiskamers.

Momenteel geeft Yukiko les aan het Utrechts Centrum voor de Kunsten (UCK).