Vrijdag 17 mei 2019  13.00-20.00 uur; en zaterdag 18  mei 2019  10.00-14.30 uur

Masterclass gitaar door de Mexicaanse meestergitarist Oman Kaminsky.

a Oman Kaminsky

Aanmelding per Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. bij The Hague Guitar Society.

Toehoorders zijn van harte welkom

Den Haag is een echte gitaarstad. Pop, rock en jazz, maar juist ook klassieke gitaar is groot in Den Haag. Wereldberoemde klassieke gitaristen hebben gestudeerd aan het Koninklijk Conservatorium. Maar er gebeurt te weinig rondom de klassieke gitaar. Daar probeert stichting The Hague Guitar Society verandering in te brengen.

Op zondag 19 mei organiseert The Hague Guitar Society een concert met de Mexicaanse meestergitarist Oman Kaminksy. Dit vindt plaats in de Waalse kerk, Noordeinde 25 en begint om 16.00 uur.Tijdens dit concert speelt hij werken van o.a. M.M. Ponce, Leo Brouwer, A. Barrios Mangoré en meer.

De gitarist won 34 prijzen tijdens internationale concoursen, In 2008 kreeg hij de hoogste muzikale onderscheiding uit handen van de president van Mexico. Tot 2012 studeerde hij in, jawel, Den Haag. Hij heeft inmiddels een omvangrijke carrière en geeft concerten over de hele wereld. Oman heeft een sound en toonprojectie die vrijwel ongeëvenaard is. Zijn virtuoze en kleurrijke spel is iets wat u niet mag missen.