Dinsdag 14 januari 2020 20.00 uur

Concert door studenten in de masterfase van het Koninklijk Conservatorium.

Leon Westerweel, hobo & Kevin Otte, klarinet spelen van Bach tot Stockhausen.

Casper Christensen, gitaar, speelt jazz.

Albert Vogelzaal 2016

Toegang vrij: vrijwillige bijdrage

Het duo Leon Westerweel, hobo, en Kevin Otte, klarinet, houdt wel van een grapje in de klassieke muziek. De twee brengen het repertoire op een geheel eigenwijze door de combinatie van hun instrumenten. Van Bach tot Stockhausen het kan allemaal voorbij komen.

De Deense jazzgitarist Casper Christensen valt erg op in de Deense jazzscene waar hij grote indruk maakt met moderne werken geïnspireerd op de jazz van New York. Nu studeert hij aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag en maakt hij ook hier veel indruk met eigen composities en heerlijke jamsessies.

Met deze serie wil de Haagse Kunstkring conservatoriumstudenten een podium bieden in een omgeving die lijkt op een echte concertzaal. Vaak kennen studenten immers uitsluitend de concerten die binnen het conservatorium plaatsvinden. We streven naar het aantrekken van studenten in de masterfase van hun opleiding. We denken dat vooral zij een avondvullend programma van niveau kunnen brengen. Ook de Jong Talentenafdeling van het conservatorium kan met concertplannen komen. Ook zij zijn gebaat bij een podium buiten de vertrouwde sfeer van hun eigen school.

Een groot deel van de studenten van het Koninklijk Conservatorium komt tegenwoordig uit het buitenland. De meesten willen in Nederland blijven. De Haagse Kunstkring wil met het organiseren van de YMC concerten ook bijdragen aan de integratie van deze buitenlandse jonge musici en hen in contact brengen met het publiek in Nederland en de cultuur die het Nederlandse concertleven kent.