Dinsdag 11 februari 2020  20.00 uur

Concert door studenten in de masterfase van het Koninklijk Conservatorium.

Daumantas Stundžia, klassiek accordeon
Leon Westerweel, hobo & Kevin Otte, klarinet spelen van jazz tot klassiek, van Debussy tot Brubeck

Kevin

Kevin Otte

Toegang vrij: vrijwillige bijdrage

Leon en Kevin vormen met hun instrumentatie niet het meest alledaagse duo. De klanken van de klarinet en hobo worden uit het orkest gehaald en spelen de hoofdrol in hun programma. Zij zijn een jong duo en ze maakten hun debuut op kerstavond 2019. Hun vriendschap daarentegen gaat al een paar jaar verder terug. Je moet niet gek opkijken als je hen samen met een biertje ziet en dat open en losse karakter laten ze graag zien tijdens hun muzikale bezigheden. Ze brengen een gevarieerd programma van jazz tot klassiek, van Debussy tot Brubeck. Er wordt afgewisseld met basklarinet en klarinet (Kevin) en de hobo en de althobo (Leon).

Leon Westerweel heeft vorig jaar zijn bachelor afgerond en doet nu Master 1 klassiek hobo, Kevin Otte gaat dit jaar zijn bachelor afronden. Beiden studeren aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag.

Daumantas Stundžia is an accordionist from Lithuania, who graduated in 2019 from the Royal Conservatoire in The Hague after studying with An Raskin.

He has successfully participated in many international music competitions, including the so called Wolrd Throphee of Accordion in 2014. The same year the young musician got an award from the president of Lithuania and he has been granted the scholarship of Queen Morta in 2013, which is one of the rarest and the most culturaly important young musicians award in Lithuania.

Moved to study the accordion to Holland in 2015, the accordionist has played in the most prestigious halls in venues around the country, including some as: Het Concertgebouw, Muziekgebouw aan 't IJ, Bimhuis, Tivoli Vredenburg, Theater De Leeuw, Veluvine, etc...

As well as embracing a fruitful and bright career as a solo performer, Daumantas is a proud member of the chamber music ensemble Quinteto Del Diablo, formed here in the Netherlands in 2015. Last Summer the Quintet took a part in the NJO (National Jeugd Orkest) Summer Festival, playing numerous of concerts in the region of Gelderland (east of Holland) and presenting their very own project ''The Devil on the Dance Floor'' in a collaboration with a contemporary dancer Rosanna ter Steege.


Met deze serie wil de Haagse Kunstkring conservatoriumstudenten een podium bieden in een omgeving die lijkt op een echte concertzaal. Vaak kennen studenten immers uitsluitend de concerten die binnen het conservatorium plaatsvinden. We streven naar het aantrekken van studenten in de masterfase van hun opleiding. We denken dat vooral zij een avondvullend programma van niveau kunnen brengen. Ook de Jong Talentenafdeling van het conservatorium kan met concertplannen komen. Ook zij zijn gebaat bij een podium buiten de vertrouwde sfeer van hun eigen school.

 Een groot deel van de studenten van het Koninklijk Conservatorium komt tegenwoordig uit het buitenland. De meesten willen in Nederland blijven. De Haagse Kunstkring wil met het organiseren van de YMC concerten ook bijdragen aan de integratie van deze buitenlandse jonge musici en hen in contact brengen met het publiek in Nederland en de cultuur die het Nederlandse concertleven kent.