4 t/m 29 maart 2020

Tentoonstelling met nieuw werk van Hans Ensink op Kemna, tekeningen en gouaches; en Renata Bauer, wandobjecten en schilderijen (Bovenzaal)

a Ensink Bauer

Werken van Hans Ensink op Kemna (links) & Renata Bauer (rechts)

Opening: zaterdag 7 maart 16.00 uur
De kunstenaars zijn aanwezig op zondag 22 maart 16.00 uur

Het werk van zowel Hans Ensink op Kemna als Renata Bauer is abstract en heeft een geometrische basis.

Bij wandobjecten van Renata Bauer is er vaak sprake van een organisch element afgezet tegen een wat strenger geometrisch deel. Deze dualiteit is ook zichtbaar in haar schilderijen, maar dan in de gelaagde verfstructuur afgezet tegen monochrome kleurvelden. De onderdelen van het werk houden elkaar in evenwicht waardoor het uiteindelijke resultaat bestaat uit een perfect amalgaam. Renata schildert met acrylverf en graffitiverf en gebruikt in haar wandobjecten kunsthars, epoxy en aarde.

De gouaches van Hans Ensink op Kemna zien er op het eerste gezicht puur minimalistisch uit, maar in de subtiliteit van de lijnen ligt gevoeligheid besloten. Ze zijn gebaseerd op schetsen uit zijn eigen archief. Aanleiding voor deze schetsen was veelal een waarneming in de realiteit als basis voor een schilderij. Nu verwerkt hij deze schetsen vele malen en hij gebruikt ze als uitgangspunt voor abstracte gouaches die we op deze tentoonstelling zien. De gouaches zijn uniform qua formaat en de gebruikte techniek. Hans gebruikte hier groene plakkaatverf en potlood.