Zaterdag 29 februari 2020 20.00 uur

Vertoning van deze documentaire film met live schilderijen van Maryleen Schiltkamp, naar symfonieën van Sjostakovitsj. Met een korte inleiding door de regisseur, Alan Mercer.

a Schilderij Shostakovich Symphony No.10

Maryleen Schiltkamp, ShostakovichSymfonie No. 10, olieverf/doek, 200x100 cm, 2016

Toegang vrij; vrijwillige bijdrage

De documentaire film 'The Art of the Symphony' (2017) neemt ons mee vanuit een studio met live schilderijen van Maryleen Schiltkamp naar symfonieën van Sjostakovitsj. Dat gaat via archiefbeelden van Praag tijdens het Sovjetregime naar locaties van voormalige communistische monumenten. Langs deze weg komt het hoofdthema van de film in beeld: vrijheid. Gevrijwaard zijn van onderdrukking, waarbij het meer gaat om een humanitair dan een politiek standpunt. Het individu, de menselijke ziel, streeft ernaar boven deze afgrond uit te stijgen. De vierde symfonie van Sjostakovitsj vormt de kern van deze gedachte.

Deze documentaire is een productie van DSCH Films, gelieerd aan DSCH Journal. De regisseur is momenteel in Nederland en hij zal een korte uitleg over de film geven. De film is Engels gesproken met Nederlandse ondertiteling.

Trailer