28 oktober t/m 22 november 2020

Tentoonstelling met werk van Maarten van Noort, Jaap Paauwe, Hille Pijlman en Hayo Riemersma
Schilderijen, tekeningen, aquarellen, mixed media

a MaartenvanNoort

Werk van Maarten van Noort

De exposanten zijn aanwezig op zondag 22 november. Bezoek mogelijk in tijdslots van 1,5 uur. Reserveren is noodzakelijk: bel 070-3647585 tijdens openingstijden van de galerie (woensdag-vrijdag 12-17 uur; zaterdag-zondag 13-17 uur)

Van 28 oktober t/m 22 november exposeren vier oud-studiegenoten van de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in de Haagse Kunstkring.

In september 2018 toonden elf oud-studenten die in 1976 gezamenlijk afstudeerden aan de KABK hun beeldend werk in de Haagse Kunstkring. De titel van deze tentoonstelling was ‘Zien & Weerzien’. Nu, ruim twee jaar later, is er een hernieuwd weerzien. Vier van de elf deelnemers namen het initiatief om opnieuw hun werk te laten zien aan een groot publiek.

Hille Pijlman, Hayo Riemersma, Jaap Paauwe en Maarten van Noort zijn generatiegenoten. Alle vier begonnen zij in 1971 aan een opleiding tot docent tekenen aan de lerarenopleiding van de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag. Na de opleiding gingen zij werken in het kunstonderwijs en aanverwante sectoren. Daarnaast bleven zij actief als beeldend kunstenaar.

De academie was daarbij zeer bepalend. Hoewel die in de eerste plaats voorbereidde op een carrière in het kunstonderwijs, werd er tijdens de opleiding veel meer aandacht besteed aan artistieke dan aan didactische vaardigheden.  Alle vier hielden aan hun opleiding dan ook een gedegen vakkennis over en een oprechte motivatie om naast een baan in het kunstonderwijs beeldend bezig te willen blijven. De tentoonstelling getuigt hiervan. Bijna al het geëxposeerde werk is van recente datum en ontstaan na de tentoonstelling in 2018.

Bij de tentoonstelling verschijnt een catalogus waarin alle geëxposeerde werken zijn opgenomen. Hille Pijlman verzorgde de grafische vormgeving van de catalogus en Maarten van Noort schreef een kunsthistorische inleiding. Verder schreven de vier exposanten een eigen tekst waarin zij een toelichting geven op hun werkwijze, onderwerpkeuze en uitgangspunten.