Vrijdag 8 oktober 2021 20.30 uur

Het Francesca Tandoi Trio treedt op: Francesca Tandoi, piano en zang; Sander Smeets, slagwerk; Steve Zwanink, contrabas.

Steve Zwanink

Toegang leden en houders Ooievaarspas € 10; niet-leden € 15.

Kaarten

Francesca Tandoi is door critici en collega's geprezen als jazzpianist en zangeres. Zij is ook componist en bandleider. Ze is internationaal bekend als een formidabele performer en neemt deel aan beroemde jazzfestivals als het North Sea Jazz festival, Umbrië Jazz, Cork Jazz, Breda Jazz.
Haar discografie omvat vijf albums als leider en meer dan twintig als pianist en/of vocalist. Van haar debuut-cd ‘For Elvira’ (2014) zijn meer dan 10.000 exemplaren verkocht.

Jazzbassist Steven Zwanink (1984), een van de beste van Nederland, komt uit Vancouver, Canada. In 2002 werd hij toegelaten tot zijn Bachelor of Music in Jazz Performance aan de McGill University in Montreal waar hij in 2007 afstudeerde. Tussendoor nam hij ook lessen van Steinar Raknes aan het Trondheim Conservatorium. In 2008 verhuisde hij naar Nederland waar hij kort studeerde aan het Koninklijk Conservatorium.

Sinds zijn komst naar Nederland treedt Steven regelmatig op met een groot aantal musici en ensembles uit de Nederlandse jazzscene, waaronder het Jazz Orchestra en het ensemble van het Concertgebouworkest. Ook trad hij op in vele andere landen binnen en buiten Europa.

Sander Smeets studeerde aan de conservatoria van Tilburg en Rotterdam. Tijdens zijn vierde jaar ging hij op uitwisseling naar New Orleans, waar hij les kreeg van o.a. Herlin Riley, Ricky Sebastian en Jason Marsalis. Hij heeft al met veel grote namen uit de nationale en internationale jazzscene  op het podium gestaan.