8 december 2021 t/m 30 januari 2022
Tentoonstelling: strips en cartoons door leden van de Haagse Kunstkring (Bovenzaal)

Vic Boissevain, Guus Calicher, Sarah Cloos, Jet H.H. Crielaard ,  AJ Dekking ,  Coccie van Duijn, Hans la Hey , Bart Jan Hooijkaas, Niek Groothedde, Stéphanie Knage en Ella van Schaik.

 

Hans la Hey

Nee, het schip is niet gestrand (een verwijzing naar de striptentoonstelling van een jaar geleden). We zitten er nog volop in. Elf pioniers van de Negende Kunst in de Haagse Kunstkring hebben de potloden geslepen en tonen voor het derde jaar op rij nieuwe strips en cartoons van hun hand.

Bij de tentoonstelling komt een – zij het bescheiden – catalogus van het getoonde werk, tevens ook nummer 3 van ons Stripblad De Negende Kunst.

De titel luidt: Er zíjn grenzen met - let op - een accent aigu op de i.  Nee, absoluut geen puntjes op de i,  maar een streepje naar rechts omhoog. Een licht waarschuwende toon dus.

De interpretatiemogelijkheden van de titel zijn talloos. Daar stelde Het Strippenteam geen grenzen aan. Het werk kan gaan over de grenzen van de werkelijkheid, van het fatsoen of van Europa of alles tegelijk. Maar wat we wél willen is dat het werk binnen de grenzen het genre valt, dus past binnen de definities van strip of cartoon.  We hebben de kunstenaars gevraagd daarop te letten en we willen via definities die in de catalogus staan, ook het publiek uitnodigen eens  te reflecteren op wat nu eigenlijk cartoons, strips, comics,  undergroundstrips en graphic novels zijn, om dan te ontdekken wat we allemaal aan Negende Kunst in huis hebben.

Het Strippenteam: A.J. Dekking, Ellen Fernhout, Hans la Hey