2 t/m 27 februari 2022
Tentoonstelling met werk van leden van de Haagse Kunstkring

Afbeelding Elisabeth van Vreeswijk 1

Elisabeth van Vreeswijk, Noorwegen, triplex, 30x18 cm

De opening vindt in besloten kring plaats
De kunstenaar vertelt: zondag 13 februari 16.00 uur

 
“Reizen is een moeilijk werk. Het liefst zou ik willen reizen, me het allerminst vermoeiend, zonder iets te willen weten. Reizende nog veel te willen weten ook, maakt nerveus, doet je haastig gidsboeken en encyclopedieën opslaan en vermoeit je uitermate ... Het beste, dunkt mij, is de middenweg: niet helemaal dom-weg reizen maar ook niet al te intelligent. Dan eens je te laten gaan en dan weer te lezen, in boeken en zielen beide. Ik geloof, dat ik niet helemaal dom en niet al te intelligent reis.”
(Louis Couperus)


De jaarlijkse ledenpresentatie van de vier afdelingen van de Haagse Kunstkring vindt dit jaar plaats in februari. De tentoonstelling van de afdelingen Beeldende Kunst en Design & Architectuur is te zien van 2 t/m 27 februari.

Het kiezen van een thema is de laatste jaren waardevol gebleken. Het geeft richting aan de presentaties en nodigt uit tot het maken van nieuw werk. Het thema ‘reizen’ leent zich voor een ruime interpretatie die niemand hoeft uit te sluiten. Daarnaast heeft het een verbinding met de actualiteit.

Veel kunstenaars hebben een reis verbeeld, verklankt of verwoord. Ze bezochten romantische oorden of exotische bestemmingen. Ze reisden in de geest of fantaseerden over ongekende bestemmingen. En nu, nog altijd niet verlost van de pandemie, is reizen niet meer wat het geweest is. Het kon even helemaal niet, nu voor een deel weer wel. Maar willen we het nog? Nemen we genoegen met heimwee naar reeds lang geleden gemaakte tochten? Of kijken we opnieuw reikhalzend uit naar het moment dat die uitgestelde trip eindelijk mogelijk wordt. Of kiezen we, misschien meer dan vroeger, voor de reis naar binnen, naar waar we vrij zijn en onbeperkt in onze verbeelding.