Zaterdag 23 april 2022 20.00 uur

Bas Maassen neemt zijn publiek zingend, vertellend en musicerend mee over het kronkelige pad van een jongmens in wording.

Toegang leden en Ooievaarspashouders € 10; niet-leden € 15. Voor kaarten klik hier .

 

Bas Maassen

 

Bas Maassen neemt je zingend, vertellend en musicerend mee over het kronkelige pad van een jongmens in wording. Het onbestemde ongeluk van een puber vol verliefdheden met zijn onbeholpen pogingen om zich te laten horen en een relatie aan te gaan.

Bas Maassen is een veelzijdig podiumkunstenaar. Hij studeerde performance aan de Toneelacademie Maastricht, Muziektheater aan het Koninklijk Conservatorium en zang aan Codarts. In zijn eerste soloprogramma brengt hij deze elementen samen in een eigenzinnige vertelling met zijn prachtige stem waarmee hij net zo makkelijk een zelfgeschreven lied zingt als een aria.

Tekst en muziek: Bas Maassen
Regie: Piet van der Pas
Advies en compositie: Cees van Zeeland

*

"Het ene moment rent ie als een doorgedraaide ober over het toneel, even later zit ie aan de piano en zingt een poëtisch lied over liefde en verlangen. Dan is ie ineens een ietwat aangeschoten acteur die Shakespeare probeert te vertolken. Dan weer zo ongeveer een heel orkest in z'n eentje of zakt ie weg in diep gepeins over de zin van het bestaan. Gevolgd door een ontroerend chanson over een gedroomd vaderschap. En dat allemaal met die prachtige stem, waarmee die net zo makkelijk een zelf geschreven en gecomponeerd lied zingt als wel, schijnbaar moeiteloos, een opera-aria er doorheen jast.
Zelden regisseerde ik iemand met zo'n ruime sortering aan talent. En toch is ‘Van zestien tot zo-even’ niet een etalage geworden waarin slechts zijn kunnen wordt getoond. Want nergens raakt Bas Maassen de draad kwijt, alles ten dienste van het verhaal; de geschiedenis van een jongmens in wording.
Is Bas Maassen muzikant, singer-songwriter, chansonnier misschien, acteur of cabaretier? Of is tie het allemaal? Ik zou zeggen, oordeel zelf. Dus: komt dat zien!"

Piet van der Pas