Lizan van Dijk
Lizan van Dijk
BEELDENDE KUNST
Bespiegelingen
Bespiegelingen 2
Enclosure 13
Enclosure 14
Enclosure 8
Past 5
Past 9
Terminus 10
Terminus 16
Terminus 33
Terminus 8
Traces
Iets in de buitenwereld intrigeert mij en door deze impressie uit te werken, wordt zij blijvend deel van mijn binnenwereld. Dit zichtbaar maken op het doek van mijn binnenwereld gebeurt in fases. Laag na laag bouw ik aan de uiteindelijke vorm. Ik gebruik daarvoor die technieken en materialen die daartoe geëigend zijn. Mijn werken bestaan uit diverse materialen, maar de dragende factor is de acrylverf.
Tijdens het werken komt er een stroom van associaties op gang. Dat brengt mij dichterbij wat het doek van mij wil. Het is een constant zoeken naar evenwicht tussen de verf en de andere materialen. De spanning die dit opwekt vindt zijn weerslag op het doek.
Ik bouw mijn objecten op uit allerlei materialen. Deze veelal gerecyclede materialen worden met zorg gezocht en geselecteerd voor hun nieuwe functie. De combinaties van o.a. hout, metaal, kunststof, epoxy en textiel zorgen vaak voor verrassende vormen en sterke composities.
De serie 'Enclosure" staat voor omheining, beperking, beslotenheid. Het gaat over schilderen als een keuzeproces binnen begrenzing. De omheining geeft beperking, maar ook bescherming. Het gaat over ups en downs.
Lizan van Dijk