Marianne Rehorst-Veldhoven
Marianne Rehorst-Veldhoven
LETTEREN THEATER FILM
Vanaf het moment dat ik een pen in mijn hand kon houden ben ik aan het schrijven. Het begon met berichtjes aan het nachtkastje van mijn ouders als ze een avond weg waren geweest. Daarna verhaaltjes over dagelijkse belevenissen en lange brieven aan penfriends over Sartre en Toulouse Lautrec.
Toen ik mijn ouders vertelde dat ik schrijver wilde worden, vonden ze dat geen goed plan. Ik schreef al altijd en ik moest toch een vak leren om later mezelf te kunnen bedruipen. Een lang verhaal kort: na een opleiding Journalistiek werd ik moderedactrice en raakte enorm geïnspireerd door de kunstuitingen van de internationale designers. Vooral ons lid Maarten van Dreven maakte diepe indruk op mij.
Toen ik kinderen kreeg verdiepte ik me in kinderliteratuur etc., kreeg o.a. schrijfopdrachten van kinderbladen en schooltelevisie en maakte samen met Leon Vie boekjes over verantwoorde spellen.
Na kinderverhalen van o.a. Tsjechov en Grimm bewerkt te hebben voor theater, kwam ik in contact met Poppentheater Guido van Deth. Felicia vroeg mij teksten te bewerken/schrijven van enkele stukken - voor kinderen en volwassenen - en de regie te doen.
Samen met Hanny Alkema schreef ik een Theaterboek, was (hoofd)redacteur van tijdschriften en startte in 1986 een eigen uitgeverij Comma Publishing.
Inmiddels heb ik naast de tijdschriften een aantal boeken en kunstcatalogi geschreven en uitgegeven over o.a. de kunstenaars Gerard Colje, Eric Hirdes, Bastiaan de Wit, Mirko Reinecke en Labberton. Ook over Poppentheater Guido van Deth en enkele verzamelingen van Guido en Felicia zijn boekjes verschenen. Momenteel werk ik aan een biografie over Felicia van Deth, haar leven met Guido en haar overleven na zijn dood.

In 1987 werd ik werkend lid van Letteren, aangedragen door Rico Bulthuis en Felicia van Deth. Heb enkele jaren de redactie van de Kringkrant gedaan en ben bestuurslid geweest van het AB en Letteren in de periode van Henri Muhl. Momenteel ben ik lid van de PR commissie.

In 2005 hebben mijn man Chris Rehorst en ik Galerie Rehorst opgericht.
Deze is nog steeds gevestigd in de Regentesselaan 10, Den Haag.
Marianne Rehorst-Veldhoven
0