Anne van Schothorst
Anne van Schothorst
MUZIEK
Anne wordt beschreven als 'een buitengewoon musicus' 'such a cool artist' en 'een zeer gepassioneerd harpist'. Muziek critici karakteriseren haar werk als 'musical innovatief' 'origineel minimal' 'ambient' 'lyrisch' en 'zeer ontroerende emotionele muziek'. Ze is een van de weinige creatieve en edgy harpisten in de wereld die originele, hedendaags klassieke, crossover + instant muziek maakt voor multi media en kunstprojecten.

Composities zijn gepubliceerd, cd's zijn internationaal te koop en de audio-opnames kunnen worden gelicenceerd via een grote Amerikaanse muziek agentschap. Recent werk (2011 - 2012) is geplaatst bij Discovery Communications (Discovery Channel / Animal planet / TLC ao) en de populaire Amerikaanse PBS serie genaamd Closer To Truth (2012). De I Am A Dreamer CD is beloond met de Gold Indie Award 2008 voor de beste songwriting en audio-opname. Het laatste album, de Then It Became Clear CD (2011) kreeg een zeer goede recensie in de American Record Guide - het oudste recensie tijdschrift voor klassieke muziek van de Verenigde Staten. In het magazine LUISTER is een artikel over Anne haar werk verschenen (2012) . Haar video-clips zijn te zien geweest op televisie via de klassieke muziekzender BRAVANL en haar werk is te horen via de Concertzender en radio4.

Veel filmmakers, video-artiesten, dansers van over de hele wereld hebben werk van Anne gelicenseerd voor hun projecten. Bijvoorbeeld door het in Londen gevestigde dans duo Bell en Golfieri, zij hebben Anne opdracht gegeven om een soundscape voor hun choreo te maken. Deze dans is uitgevoerd in verschillende Londense theaters.

Voor de shortfilm One Past Two (2011) van Aimee de Jongh heeft ze de soundtrack gemaakt. Deze animatie kon worden gehoord en gezien (oa) tijdens het NFF - Nederlands Film Festival. In verschillende nationale en internationale musea is Anne's muziek te horen in verschillende installaties, voorbeelden zijn : Het Grachten Huis Museum te Amsterdam en het Museon (Den Haag), Landes Museum Bonn (Duitsland) Technopolis (Belgiƫ) en The national Galery of Austrialia. In het museum Boijmans van Beuningen heeft Anne de zeldzame gelegenheid gehad om naast de sculptuur 'Petite Danseuse' van Edgar Degas harp te spelen. Haar video-inzending met harpmuziek werd beloond met een live optreden in het museum en met een professionele videoclip in de nationale kunstwedstrijd genaamd ART ROCKS ! (2012) Op het moment werkt Anne aan een nieuw album en werkt ze samen met diverse kunstenaars, dansers, film makers aan kunstprojecten.
Anne van Schothorst
0