Mar-Lin Schut
Mar-Lin Schut
LETTEREN THEATER FILM
Mar-Lin Schut volgde na het gymnasium-B en de pedagogische academie een kunstopleiding in spreken. Deze opleiding volgde ze een jaar aan de Novalisschule in Stuttgart en drie jaar aan de Nederlandse School voor Spraakvorming in Den Haag. Hoofdvakken binnen deze opleiding waren poëzie voordragen, toneelspelen en verhalen vertellen. Mar-Lin heeft werkervaring met spreekkunst in het onderwijs en bedrijfsleven. Mensenkennis en didactische vaardigheden deed ze op in het lesgeven aan kinderen en als biografisch- en loopbaanconsulent voor volwassenen.

Op 1 januari 1997 startte ze haar bedrijf Spraakmakend en schreef dit in bij de Kamer van Koophandel Haaglanden onder nummer 27162848.

“Ik begon als freelancer met het geven van trainingen in spreken. Na twee jaar uitproberen was ik door alle reacties en aanmeldingen ervan overtuigd, dat aan deze trainingen echt behoefte bestond. Ik richtte mijn eigen bedrijf op: Spraakmakend studio voor spreekkunst. Er komen telkens weer nieuwe mensen met specifieke vragen op spreekgebied, vaak in combinatie met vragen over persoonlijke ontwikkeling of over hun loopbaan. Belangrijk in mijn trainingen is: goed bij jezelf kunnen zijn en blijven als je spreekt en communiceert.

Naast het geven van trainingen groeide de behoefte om zelf op te treden als kunstenaar. Mar-Lin gaf Spraakmakend een tweede handelsnaam: Spraakmakend linneric producties.
Ten behoeve van de theateractiviteiten richtte zij op 11 december 2000 de Stichting Spreekkunst op.

“Ik verzorgde optredens bij verschillende gelegenheden. Het werd steeds duidelijker dat ik mijn eigen “poëziemuziektheater” vorm en inhoud wilde geven. Ik ging op zoek en vond dichters, vertalers, componisten, musici, dansers/choreografen, beeldend kunstenaars, regisseurs, licht- en kostuumontwerpers. In hechte samenwerking ontstonden zo de theaterprojecten “Dag nacht, dag dag”, "Toen kuste ik zijn rozen stuk” en "Je bent zo mooi anders". In het theater, op het toneel ben ik in mijn element.”
Mar-Lin Schut
...