Elise Eekhout
Elise Eekhout
BEELDENDE KUNST
Heb je er wel eens bij stilgestaan hoe bijzonder het is dat we kunnen lezen? Tekst is niets anders dan een reeks tekens op een rij, waar we betekenissen aan hebben toegekend. We kunnen een hele reeks gevoelens en emoties ervaren, gewoon door naar die tekens te kijken.
Al van jongs af aan is kunstenaar Elise Eekhout gefascineerd geweest door letters. Als Elise kijkt naar letters, dan ziet ze prachtig vormgegeven figuurtjes. Wat ze zo fascinerend vindt, is dat we die figuurtjes niet of nauwelijks meer zien als we eenmaal kunnen lezen. Je wordt direct meegevoerd naar de wereld achter de letters.
Vanuit deze fascinatie wil Eekhout laten zien hoe tekst en beeld in haar hoofd door elkaar lopen. Hoe ze een symbiose met elkaar aangaan. Dat doet ze door het maken van schilderijen waarbij ze beeld en tekst met elkaar verweeft. Hierbij maakt ze gebruik van bladgoud en bladzilver dat het licht steeds op een andere manier weerkaatst. Hierdoor komt het schilderij tot leven en ziet het er steeds weer anders uit.

Elise Eekhout


kunst@EliseEekhout.nl

www.EliseEekhout.nl

https://www.instagram.com/eliseeekhoutart/
Elise Eekhout