1 maart t/m 26 maart 2023
Tentoonstelling Dominique Ampe.
Officiële opening zaterdag 4 maart 16.00 uur. Toegang vrij.

 

Ode aan de natuur is een solo-expositie van Domique Ampe (Hoge Zaal).
4 Dominique Ampe Zonder nageslacht
'Zonder nageslacht', aquarel, 76 x 46 (Dominique Ampe)

In maart is in de Hoge Zaal het werk van de Belgische kunstenaar Dominique Ampe te zien. Ampe heeft zijn expositie de titel 'Ode aan de natuur' gegeven. Hier zegt hij het volgende over: 
"Mijn passie voor tekenen en schilderen begon al vanaf mijn zevende jaar. Momenteel is het een autonome praktijk geworden.
Met het landschap als inspiratiebron probeer ik uit te gaan van een schildertraditie, om die dan te doorbreken naar eigen ervaringen, en subtiele observaties en bevindingen en daarna het eveneens beeldend denken om te zetten in picturale versies, geplaatst in een nieuwe context, waarbij dergelijke experimenten eindeloos worden doorgevoerd zonder betekenis te verliezen.

De laatste maanden is mijn schilderen vermengd geraakt met wereldomspannende
gedachten over de verstoorde relatie tussen mens en natuur. Het verlangen naar een plek om te kunnen terugtrekken is een prangende vraag. De vorm van afzondering om ongestoord te kunnen denken, werken en maken, luisteren, afwegen en keuzes maken, is een vorm van autonome zelfbeschikking. Een afgelegen rustige stille plek is een voorwaarde om te voldoen aan de gerichte
doelstelling, notie van afzondering, concentratie, creativiteit, werkconditie, zijn verbonden aan de fysieke en mentale ruimte en vrijheid om te kunnen werken. De werkelijke authenticiteit van het poëtische landschap geven een inspirerende werking en motivatie tot nieuwe artistieke impulsen, creatieve competenties en scheppend vermogen. Het platte land geeft rust, focus en inspiratie en materiaal."


Deze tentoonstelling is van 1 tot en met 26 maart te zien in de Hoge Zaal van de Haagse Kunstkring. De tentoonstelling wordt geopend op zaterdag 4 maart om 16.00 uur. Vrije toegang.

Lees dit artikel over Dominique Ampe.

Tegelijk met deze tentoonstelling zijn er nog twee andere exposities te zien in de Lange Zaal en de Albert Vogelzaal.