Omdat de Haagse Kunstkring een ANBI is (Algemeen Nut Beogende Instelling), zijn donaties als vriend en giften aan de Haagse Kunstkring aftrekbaar voor de inkomstenbelasting. En omdat de Haagse Kunstkring een zgn. culturele ANBI is, mag de gift met 25% worden verhoogd om de aftrekpost te berekenen.

Voor donaties en eenmalige giften is er wel een drempel en een maximum voor de aftrekbaarheid.
De drempel is 1% van het inkomen, met een minimum van € 60. Voor culturele instellingen is het minimum € 48. Dat mag aan verschillende instellingen zijn geschonken.
Het maximum is 10% van het inkomen. Ook dat geldt voor alle giften aan culturele ANBI's samen. Maar als u in een jaar meer schenkt dan € 5.000 aan culturele ANBI's, dan geldt voor de rest die verhoging van 25% niet meer.

De drempel en het maximum voor de aftrekbaarheid van een gift gelden niet als schriftelijk wordt vastgelegd dat u de vereniging minstens vijf jaar achtereen steunt met (ongeveer) hetzelfde bedrag, of dat u minstens 5 jaar vriend van de Kunstkring blijft. Wel geldt ook dan dat de verhoging van het aftrekbare bedrag met 25% stopt als u meer schenkt dan € 5.000 per jaar.

Het lidmaatschapsgeld van de Haagse Kunstkring is voor kunstlievende leden niet aftrekbaar. Werkende leden kunnen de contributie aftrekken als beroepskosten.

 

Voor meer informatie:

algemene vragen: mail de Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

fiscale vragen: mail de Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

of kijk op de website van de Belastingdienst

 

Juni 2015

Wijzigingen voorbehouden